Dieter Grevendonck

Denken in 3D
MAMU was mijn numer één toen ik na enkele jaren ervaring in een Antwerps architectenbureau uitkeek naar een werkplek terug in Limburg. MAMU, zo dacht ik toen, dat is een jong en gedreven team dat gevarieerde projecten ontwerpt. Ik zat helemaal juist! En er is meer: mijn collega’s zijn kameraden. Bijkomend wordt elk dossier afgesloten in vriendschap en met tevreden bouwpartners en bouwheren. Klinkt klef, maar t’is echt zo.

Van de eerste tot de laatste streep

Ik denk in 3D. Een probleem op een werf ? Een technisch detail? Ik zie het niet plat op papier. Die derde dimensie zit altijd in mijn hoofd. Bij MAMU zet ik vanaf de eerste streep het hele project zelf uit. Niet alleen het uitdenken geeft me voldoening. Het plan ook effectief realiseren en merken dat het dàt wordt wat je van bij het begin dacht en voelde, daar doe ik het voor.

Bijten en kijken

Ik wil overal mijn tanden inzetten: van een uitvaartcentrum tot een kantorencomplex. Ik kijk en kijk en kijk en heb zo oog voor detail gekweekt. Wat ik daarvan opsteek, vertaal ik op het juiste moment met de juiste twist in een project. In het uwe?

 

Dieter in het kort:

Bouwjaar? 1982

Bij MAMU sinds? Augustus 2014

Diploma? Master in architectuur

Gebouw der gebouwen? Ik heb niet echt een uitgesproken voorkeur. Ik sta open voor veel en ben soms meer geïnteresseerd in een bepaald beeld of detail van een gebouw dan in het gehele gebouw.

Projecten waar ik aan meewerk? Retail, kantoren, appartementen, automotive …

Waarom ben je architect geworden? Omdat ik graag een job wilde waarbij zowel iets bedacht als iets gerealiseerd moest worden.

Uitlaatklep? zaalvoetbal, squash, zwemmen, sleutelen aan en rijden met de Vespa en af toe een vleugje jazz of een goed concert.

Moto? The only way to do great work, is to love what you do. (Steve Jobs)

Sterk in? Probleemoplossend denken.

Eigen droomhuis? Een huis in lijn met het Barcelona-paviljoen of het tijdelijke golfclubhuis van Mies Van Der Rohe. Wat me in deze architectuur erg aanspreekt is de combinatie van vlakken en kolommen, de opvulling van de overblijvende openingen met glas, wat sterk afwijkt van het traditionele raam in de gevel, en de eenvoud in de materiaalkeuze.


CONTACT  dietergrevendonck@mamu.be