Jeroen Maesen

Alfabetisch toeval
Tijdens onze studententijd zorgde het alfabet ervoor dat Nico en ik voor schoolopdrachten in hetzelfde groepje terecht kwamen. Al snel merkten we dat samenwerken goed verliep en dat we elkaar perfect aanvoelden. Dat we naast dit alfabetisch toeval ook goede vrienden werden, maakte ons alleen maar meer vastberaden om na onze studie samen te werken. In 2005 hebben we samen MAMU opgericht.

Zakelijk en creatieve in balans

Binnen het bureau ben ik eerder de zakelijke manager, terwijl Nico de creatieve zijde voor zijn rekening neemt. Enerzijds denk ik op ontwerpgebied vaak niet genoeg door, anderzijds breng ik hierdoor gewicht in de schaal om een ontwerp wat af te zwakken en het binnen een correct ramingsvoorstel te brengen.  Mijn focus ligt binnen MAMU voornamelijk op het aansturen van het team, zonder de financiële kant uit het oog te verliezen.

Sport en koken als uitlaatklep

Mijn vrije tijd vul ik meestal op een sportieve manier in: mountainbiken, met de koersfiets rijden, skiën, joggen met Geike, indoor krachttraining, strongmantraining, badmintonnen, ….

Een uitdaging zoals een meerdaagse mountainbikerace of 15KM  lopen, heb ik af en toe nodig om de focus hoog te houden. Sport helpt mij om mentaal volledig te ontspannen en de batterijen terug op te laden voor de dag erna. Naast sporten, kan ik ook genieten van gezellig koken voor ons zelf of voor vrienden en familie. Tijdens de week is samen koken de perfecte afsluiting van een drukke werkdag.

 

Jeroen in het kort:

Bouwjaar? 1979

Bij MAMU sinds? De start in 2005

Diploma? Master in de architectuur

Gebouw der gebouwen? Niet 1 specifiek gebouw. Vooral gebouwen die indruk maken door hun ruimtegebruik en goed uitgewerkte detailleringen. Een gebouw moet voor mij verwondering opwekken: hoe blijft het constructief staan, hoe is het gemaakt, ….!

Waarom heb je MAMU opgericht? Na onze studietijd was het voor ons duidelijk dat we op onze eigen benen wilden staan en onze eigen pad wilden bewandelen. Op welke manier of in wel vorm wisten we toen nog niet. Het resultaat vertaalt zich 10 jaar later in MAMU.

Uitlaatklep? Mountainbiken, met de koersfiets rijden, skiën, joggen met Geike, indoor krachttraining, strongmantraining, badmintonnen, koken, af een toe eens op vakantie gaan en het liefst naar de bergen.

Motto? Behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wilt worden.

Eten? Gezond en puur

Sterk in? Oplossingsgericht denken en het positieve laten primeren op he negatieve

Verliefd op? mijn vriendin Birgit, zoontje Otto en Geike. En ook wel een beetje op MAMU!