Jolien Schraepen

MAMU en ik
Nico en Jeroen, twee niet onopvallende figuren waarvan iedereen wist wat ze in hun mars hadden. Ik kende hen niet persoonlijk omdat ze twee jaar voor mij afstudeerden, maar toevallig belandden we als stagiairs in hetzelfde kantoor. En het klikte onmiddellijk. Nico en Jeroen zetten daarna de stap om een eigen kantoor op te starten en niet veel later kwam de vraag of ik voor hen wilde komen werken. Een vraag waar ik opnieuw ja op zou zeggen!

Stofzuiger en slijpschijf

Wat voor een architect ik ben? Eentje met beide voeten in de realiteit. Menselijk en sociaal. Ik zoom in als het nodig is, maar verlies me niet te snel in details. MAMU wil in de eerste plaats de bouwheer ten dienste staan. Daarin gaan we echt heel ver. Moeten we zelf lampjes indraaien om een project tijdig af te krijgen of nog snel even stofzuigen net voor de opening, dan doen we dat. Jeroen zou standaard een slijpschijf in zijn auto leggen als hij zo een bouwheer kon helpen.

More than hard work

De sfeer bij MAMU is er altijd een geweest van live hard, work hard, party hard. En dat is in de loop der jaren niet veranderd. Het klikt tussen de collega’s en we durven al eens feesten en tequila drinken. Dat plezier mag er ook zijn bij onze opdrachtgevers en uitvoerders, als daar tijd en ruimte voor is. Dat is, onder andere, de ‘more’ in onze bedrijfsnaam.

 

Jolien in het kort:

Bouwjaar? 1980

Bij MAMU sinds? Augustus 2007

Diploma? Master in architectuur

Projecten waar ik aan meewerk? Appartementen, kantoren, Automotive, …

Waarom ben je architect geworden? Omdat de beleving van gebouwen en het inrichten van ruimtes al van in mijn kindertijd een interesse is.

Uitlaatklep? Vrienden.

Eten? Sushi.

Sterk in? Het uitleggen.

Verliefd op? Mijn man en dochters Robinn en Mia


CONTACT  jolienschraepen@mamu.be