Kato Van Nerum

Balanceren tussen oud en nieuw
Als architect en master Monumenten- en Landschapszorg vind ik projecten met een vleugje geschiedenis altijd boeiend. Het is interessant om na te denken over hoe ruimte en gebouwen in het verleden werden gebruikt en hoe we dit vandaag zouden moeten doen. Het perfecte evenwicht vinden tussen een bestaande context en hetgeen wordt toegevoegd, is voor mij de belangrijkste uitdaging als architect.

Veelzijdig & flexibel

Het leuke aan mijn job is de afwisseling en de uitdaging. Je ontwerpt aan je bureau en volgt buiten de werven op. Je komt ook in veel verschillende werelden, want onze opdrachtgevers zijn actief in allerlei sectoren. Je leert daardoor van alles en nog wat bij waardoor je eigen wereld verbreed. Een architect moet flexibel zijn. Niet alleen om vlot een stelling op te klimmen, bij een probleem op de werf moet je snel kunnen reageren en een oplossing bedenken..

Botsautomuziek

Het gebeurt al eens dat we ’s avonds moeten doorwerken. Bij MAMU was het al de traditie om met Red Bull, sushi en Gunther’s botsautomix wat sfeer te brengen. Perfecte combinatie wat mij betreft, ik voelde mij meteen thuis bij MAMU. Het is goed om te weten dat je er nooit alleen voor staat. We helpen elkaar door strakke deadlines heen om tot een goed resultaat te komen.

 

Kato in het kort:

Bouwjaar? 1982

Bij MAMU sinds? November 2011

Diploma? Master in de architectuur, Master Monumenten- en Langschapszorg

Gebouw der gebouwen? De grenzeloze ontwerpen van ‘The case study houses’ uit de jaren ’45-’65, de strakheid van het Barcelonapaviljoen van Mies van der Rohe, de grootsheid van de wolkenkrabbers in New York, de totaalkunstwerken van Victor Horta, de perfecte inplanting en architecturale wandeling van Casa da Musica in
Porto, de fantasie van Quinta da Regaleira in Sintra, …

Waarom ben je architect geworden? Samen met mijn zus had ik vroeger een grote kamer waarin ik de meubels onbeperkt mocht verschuiven van mijn ouders. Ik deed niets liever dan plannetjes tekenen en elke week een nieuwe kamerschikking uittesten. Toen ik een studierichting moest kiezen, vond iedereen architectuur een logische keuze.

Uitlaatklep? Tenissen en af een toe joggen, Engelse chicklit, in het weekend rondslenteren in een stad met mijn vriend en zoontje.

Motto? Werk en leef met een gezonde portie perfectionisme: “You can try the best you can, the best you can is good enough.”

Eten? Pasta vongole, Thaise kip met cashewnoten, biefstuk met frietjes

Verliefd op? Mijn vriend Wouter en zoontjes Mauro & Oscar

CONTACT  katovannerum@mamu.be