Raf Neyens team mamu

Raf Neyens

Sympathiek megalomaan
De Mamu-awards die enkele jaren geleden uitgereikt werden, daar sprak iedereen destijds over. Het was een tikje megalomaan, maar wél sympathiek. Mamu was me al langer opgevallen als kantoor, door hun projecten en de kwaliteit waarvoor ze staan. Toen er een vacature vrijkwam, waagde ik mijn kans. Collega Veerle heeft die plaats voor mijn neus weggekaapt, maar gelukkig kon ik er ook nog bij.

Werfleider op retour
Voor ik bij Mamu begon deed ik een gespecialiseerde stage als werfleider. Een hele uitdaging en achteraf bekeken vooral een meerwaarde voor mijn rol als architect. De ervaring die ik daar heb opgedaan geven me namelijk een voorsprong en zelfvertrouwen, omdat ik als beginnend architect anders nooit zoveel uren op de werf zou kunnen doorbrengen. Uiteindelijk miste ik het architecten-aspect: het ontwerpen, het opvolgen en het samenspel met de andere partijen. Mijn uitdaging zit nu in het volbrengen van projecten waar elke partij op het einde van de trip tevreden is.

Mierenboerderij
Ik wil een veelzijdige architect zijn die diverse projecten uitvoer en veel weet. Daarvoor krijg ik bij Mamu alle kansen. Ik wil veel weten, en dat gaat ver. Ik wil elk detail van een project kunnen opvolgen, maar onlangs heb ik ook gegoogeld hoe een mierenboerderij eigenlijk werkt. Op zich is dat ook een vorm van architectuur. Of is dat nu beroepsmisvorming?

Bouwjaar? 1989


Diploma? Master in Architectuur

Bij MAMU sinds? Oktober 2016.

Gebouw der gebouwen? De Sagrada Familia in Barcelona. Dat is zo een indrukwekkend bouwwerk dat je er waarschijnlijk nooit op uitgekeken raakt. Dat het nooit echt klaar is, helpt daar wel bij natuurlijk.


Projecten waar ik aan meewerk? Het creëren van een woonzone.

Waarom ben je architect geworden? Als kind was ik al met mijn handen bezig: dingen maken, bouwen. De overstap naar gebouwen leek me later wel logisch.

Uitlaatklep? Ik heb heel mijn leven handbal gespeeld, maar door blessureleed hou ik het nu op joggen.

Eten? Zelfgemaakte wraps. Lees: alles tussen die pannenkoek gooien wat ik lekker vind.

Sterk in? Ik ben een plantrekker, als ik het niet weet ga ik het eerst zelf uitzoeken.

Verliefd op? Anke, mijn vriendin. Ook een architect. Al praten we thuis ook over andere dingen, gelukkig.


CONTACT  rafneyens@mamu.be