Sara Wuyts

Details are not details
Ik ben iemand die graag alles opvolgt, van idee tot uitvoering en afwerking. Daarom heb ik toegelegd op architectuur en interieurarchitectuur. De combinatie van die twee moet tot een logische architectuur leiden, die vertrekt vanuit een structurele logica en niet vanuit prulletjes. Elke ingreep die je als architect doet, moet volgens mij verantwoord kunnen worden. Zo moet in een gebouw niet enkel de werking kloppen, maar ook elke kast moet de juiste greepjes hebben. Zo ver gaat dat. (lacht) Mijn motto sluit daar bij aan: details are not the details, they make the design.

 

Geen nepperds
Als architect wil ik een totaalpakket bieden, in interieur en exterieur. De juiste materialen zijn erg belangrijk. Natuurlijk hangt die keuze af van de klant en het budget, maar altijd moet het kloppen. Geen nepperds, maar echte warme en natuurlijke materialen. De klassiekers werken in mijn opzicht het beste: beton, hout, baksteen of zelfs gewoon traditioneel metselwerk met een mooie voeg.

Verwennerij
Bij MaMu werken is hard werken, maar op een of andere manier is het ook verwennerij. In het begin had ik zelfs het gevoel dat ik op hotel was. Het logo is overal, er is altijd lekkere koffie,… Alles klopt tot in de details en er is veel aanwezig om de juiste sfeer te creëren. Het kan hier gezellig druk zijn, maar het feit dat ik mijn hoofdtelefoon nog niet heb moeten gebruiken is een geruststelling.

 

Sara in het kort:

Bouwjaar? 1990
Diploma? Master in interieurarchitectuur en Master in architectuur

Bij MAMU sinds? Augustus 2018

Gebouw der gebouwen? Een moeilijke keuze. Doe maar iets van Pezo Von Ellrichshausen, Dom Hans van der Laan of Mies van der Rohe. Generische architectuur waar ruimtelijkheid voelbaar is.

Waarom ben je architect geworden? Ik was zo’n kind dat altijd en overal tekende, ook en vooral huizen.

Uitlaatklep? Lopen, fietsen en Lica en Flo, mijn twee honden.

Eten? Kaas en wijn. Al hou ik het met een lactose-intolerantie best  enkel bij die wijn.

Sterk in? Als ik mezelf iets opleg, doe ik dat ook. En liefst zo goed mogelijk. Van begin tot eind.

Verliefd op? Goede typografie en grafische vormgeving.


Contact: sarawuyts@mamu.be