Sofie Nijs

Work hard, play hard
De sfeer tussen de collega’s is opperbest en als jongste van de groep stimuleer ik dit met plezier! Zo zal het liedje Wrecking Ball van Miley Cyrus me mijn hele MaMu carrière blijven achtervolgen. Op skivakantie heb ik dit liedje eens aangevraagd, ik werd onmiddellijk door de hele groep in de lucht geslingerd zoals in de clip. Nu is er altijd wel een collega die dit liedje op een feestje aanvraagt. Een familiedag, de jaarlijkse skivakantie, samen het bouwverlof inzetten: dat plezier straalt ook af op ons werk.

Een mooie winkel die verkoopt

Ik werk vooral aan retailprojecten, het inrichten van winkels dus. vaak met het accent op sport; basketbal, voetbal,… Het esthetische én het functionele zijn hierbij 2 belangrijke factoren, maar bovenal moet de zaak verkopen! Dus als een bouwheer me laat weten dat zijn omzet gestegen is sinds de herinrichting, dan vind ik dat een groot compliment.

Hasselt of de Malediven?

Mijn grootste passie buiten interieurarchitectuur is duiken. De fascinerende onderwaterwereld die de natuur heeft ontworpen, prachtig! Veel vakanties die ik dan ook plan worden hierop afgestemd. Duikinstructrice op de Malediven of Australie zou ik dusdanig wel zien zitten. In een volgend leven misschien? In dit leven kijk ik in ieder geval uit naar weer een ander interieurproject.

 

Sofie in het kort:

Bouwjaar? 1990

Bij MAMU sinds? December 2012

Diploma? Master in interior design

Gebouw der gebouwen? Aya Sofia Istanbul (ook omwille van heel de stad rondom), een bezoek aan de Taj Mahal in India staat ook nog op mijn lijst!

Projecten waar ik aan meewerk? kantoorprojecten, automotive, …

Waarom ben je interieurarchitect geworden? Nadat mijn ouders hebben gebouwd in 2002 wist ik het, dit wou ik graag doen! Omdat interieur voor mij veel details en een hogere afwerkingsgraad bevat, was de keuze snel gemaakt.

Uitlaatklep? Het weekend is mijn uitlaatklep; op stap gaan, lekker uiteten, gaan shoppen, naar de film, tennis… dit zowel met vrienden als met familie.

Moto? Zeer cliché maar waar een wil is, is een weg!

Eten? Sushi en Thais.

Heb je een favoriet materiaal, favoriete kleur, vorm? Mijn
favoriete materiaal, een materiaal dat al eeuwen meegaat, marmer. Voor een interieur hou ik van het contrast zwart-wit, zeker als er dan nog eens geometrische vormen in terugkomen.


CONTACT  sofienijs@mamu.be