Veerle Henckaerts

Veerle Henckaerts

Spontaan spelen
De grootste uitdaging als architect zit voor mij in de beleving: een gebouw ontwerpen waarin mensen zich goed voelen en dat iets losmaakt bij die mensen. Architectuur moet leven. Kinderen moeten spontaan spelen op een goed ontworpen trap, om maar iets te zeggen. Bij elk type gebouw is die beleving belangrijk en dat is iets waar Mamu ook op inspeelt. Architectuur moet in functie van de klant staan en niet in functie van de architect die wil tonen wat hij kan. Het is zo belangrijk dat er geluisterd wordt naar de wensen van de klant en dat de architect daarbij een meerwaarde kan creëren.

Mannelijk gehalte
De voorlopig vreemdste vraag kreeg ik van Jolien tijdens mijn sollicitatie gesprek: hoe groot is jouw mannelijk gehalte? Toen begreep ik totaal niet waarom die vraag gesteld werd, maar na een tijdje op kantoor is het duidelijk. Je moet hier niet flauw doen, maar je mannetje staan. Op die mentaliteit draait Mamu en dat is iets waar iedereen hier zich in kan vinden. Wij lachen, wij doen onnozel, maar we leveren ook af. Toch ook geen onbelangrijk detail.

Flexibele sushi
Mijn werkdagen bij Mamu zijn heel divers. Soms sta ik drie dagen na elkaar ergens op een werf, om op andere momenten een week op kantoor te zitten. De manier van werken en het contact met onze klanten is heel flexibel. Iedereen moet tevreden blijven, dat is het voornaamste. Behalve als er sushi besteld wordt voor de lunch, dan is het ieder voor zich en moet je snel zijn om je favoriete stukje te stekken. Maar dat is dan ook weer begrijpelijk.

Bouwjaar? 1985


Diploma? Master in architectuur en postgraduaat met een lange titel

Bij MAMU sinds? Augustus 2016.

Gebouw der gebouwen? City of Arts en Science van Calatrava in Valencia, architectuur die inspeelt op de beleving. 
Projecten waar ik aan mee- werk? Appartementen en hotels.

Waarom ben je architect geworden? Twee woorden: creativiteit en uitdaging. En nog vier woorden: nooit iets anders gewild.

Uitlaatklep? Liefdevol ruziën met mijn vriend, tennissen en rondhangen met vrienden. Zonder de ruzie dan.

Eten? Sushi.

Sterk in? Ik ben flexibel en leergierig. Iets niet weten, daar kan ik niet tegen.

Verliefd op? Reizen en mijn kat Yuma. Van Uma Thurman, maar dan met Y. En mijn vriend Tom en dochtertje Lis, maar is dat niet heel cliché?


CONTACTveerlehenckaerts@mamu.be