Business realism with a creative touch

MAMU architects is powered & inspired by Jeroen ‘Ma’esen en Nico ‘Mu’llens en vormt samen met een team van architecten en interieurarchitecten een dynamisch bureau bestaande uit een 10-tal medewerkers dat steeds doelgericht op zoek gaat naar oplossing voor iedere opdracht via een geïntegreerde aanpak. De plus zit ’m in de ‘more’.
MAMU focust zich op projecten voor zakelijke klanten. Projecten die we van A tot Z ter harte nemen, van ingeving tot realisatie waarbij één visie op het geheel centraal staat.
Het bewust compacte team garandeert een grote betrokkenheid van de medewerkers in alle fases.
Hierdoor is er een flexibele manier van werken mogelijk, hetgeen het vlot afhandelen van projecten mogelijk maakt.
Als we een duidelijk beeld hebben van wat u met uw project wilt bereiken, vertaalt MAMU deze ideeën in concepten die we concreet vormgeven,
waarbij onze peilers; design, programma, budget en timing centraal staan.

DYNAMISCH BUREAU

Voor MAMU geen voorgekauwde oplossingen maar een aanpak op maat van de opdracht. Wij voelen ons het beste in een voortrekkersrol.

Andere bouwheer, ander programma, andere site, ander budget, andere timing, ander streefdoel: geen enkel project is vergelijkbaar ondanks zijn zichtbare overeenkomsten. MAMU streeft er naar een uniek antwoord te bieden op de voorvernoemde aspecten met als einddoel een tevreden bouwheer. Naast de traditionele rol als ontwerper, vervult MAMU graag de taak van projectmanager om een vlot en positief bouwproces te garanderen.
DYNAMISCH BUREAU0%
GEÏNTEGREERDE AANPAK0%
ZAKELIJKE KLANTEN0%
COMPACT TEAM0%
GEÏNTEGREERDE AANPAK

Wij beperken ons niet enkel tot het design van de opdracht, maar beschouwen programma, budget en timing als evenwaardig.

De verwachtingen die aan een architect gesteld worden, beperken zich meestal tot het creëren van een mooi design, MAMU ziet zijn rol ruimer. MAMU is binnen het bouwteam perfect gepositioneerd om alle aspecten van de opdracht te analyseren, te verwerken, te integreren en te bewaken doorheen het bouwproces.
ZAKELIJKE KLANTEN

Als architecten zijn wij zelf in de eerste plaats ondernemer, we hebben hetzelfde DNA als onze klanten.

Het hoogste doel is het invullen van de verwachtingen van de bowuheer. Hoe doen we dit? MAMU plaatst zich in de rol van u als ondernemer. Wat zijn uw targets, wat is de verwachte return-on-investment, wat is het marketingplan, wat is de ideale flow voor grondstoffen en afgewerkte producten, welke ervaring wilt u aan uw klant meegeven, …. MAMU is naast uw architect ook uw CFO, HR-manager, COO, CTO, PM, CMO, … kortom and MORE.
COMPACT TEAM

Een persoonsgerichte aanpak die garant staat voor een grote betrokkenheid en verantwoordelijkheid van de teamspelers.

Bewust kiezen we voor een persoonsgerichte aanpak die een grote betrokkenheid garandeert. 1 contactpersoon die van alle aspecten op de hoogte is, ondersteund door een team waardoor de projectverantwoordelijke zich kan focussen op het vlotte verloop van de opdracht. Uw communicatie verloopt face to face en persoonlijk, maar het project wordt gedragen door een heel team.
ONZE WAARDEN

Geen paraplu’s aub. We denken positief en oplossingsgericht. We proberen eerst te begrijpen alvorens begrepen te worden. Wees in alles persoonlijk, relevant en specifiek. We zeggen wat we denken. Onze klanten leggen veel vertrouwen in onze handen; we hebben niet liever. De enige manier om dat vertrouwen te houden, is open communicatie. We bouwen samen aan de toekomst. We leveren maatwerk binnen de gegeven context, maar dat betekend niet dat we zomaar uitvoeren wat de klant vraagt. Onze job is contributie – binnen de opdracht en binnen onze principes. We zijn flexibel, maar zorgen wel voor een consistente ervaring op het niveau van uitvoering. Over smaak en ontwerpen valt te twisten, over gevoelens niet. Daarom een consistente ervaring in de weg naar de oplevering. Altijd, iedere dag, onder alle omstandigheden. We respecteren ieders vakmanschap. Creëren en bouwen is teamwork. Van grootste plannen tot de kleinste details, van de structuur tot de afwerking: alleen als team komen we tot een mooi resultaat. Onze relaties overleven onze creaties. We zetten de klant en zijn project centraal en nemen beslissingen in functie van de lange termijn. We schuiven niets vooruit. We zijn gepassioneerd en gemotiveerd door het eindresultaat en niet door wat misloopt als we niks doen. We zijn proactief en nemen initiatief. Een woord is een woord. We houden ons woord, tenzij dit betekend dat we in moeten gaan tegen onze waarden en onze integriteit. Van een oude plek kun je niets nieuws zien. Daarom nemen we regelmatig afstand om het overzicht te bewaren. Zo houden we iedereen, ook onze opdrachtgever, gefocust op het einddoel.
We zijn passioneel.

MAMU VAN ALLE MARKTEN THUIS

Onze projecten verschillen in sterke maten van elkaar door omvang en aard, wat ervoor zorgt dat iedere opdracht op zich een grote uitdaging vormt. Aandacht voor detaillering en praktische realisatie zijn steeds wederkerende eigenschappen waar speciale aandacht naar uit gaat.

Een greep uit de verschillende sectoren waarbinnen we actief zijn:

Hotels/Restaurants/Bars – Automotive – Offices – Industry
Retail – Health – Housing – Interior design

MAMU THE STORY

Verhaal door Nele Reymen

– 1997/opleiding knutselen

Dat waarvan ze dachten dat het vijf jaar hard werken werd, werd vijf jaar lijnen op een blad tekenen, karton snijden, vingers aan elkaar lijmen en nachtjes doorwerken. Een opleiding knutselen, quoi. Vooral dat nachtwerk bleek een voorbereiding op het echte werk. Het zou te eenvoudig geweest zijn om enkel een stage te doen, dus Multiple X – een zijsprong naar grafische vormgeving – kwam er al snel bij. De geleerde lessen bleken waardevol.

1. Slaap is overbodig.

2. Samenwerken en ondernemen is dat niet.

– 2003/barok behangpapier

Multiple X werd het begin van een eigen architectenbureau, zijnde een geïmproviseerde werktafel in Nico’s appartement, tussen wasrek en eettafel. Met barok behangpapier op de achtergrond, wat bewijst dat iedereen al eens een fout mag maken. Omdat het kind een naam moest hebben en Maesen-Mullens evengoed een praktijk van dermatologen kon zijn, werd hun samenwerking tot Ma°Mu gedoopt. In mei 2005 werd de naam met bijhorend logo voor het eerst gebruikt en was de wereld een begrip rijker. De 72 uur die de laatste drie dagen van de week te bieden hadden bleken te weinig om het werk klaar te krijgen en een jaar later drong een belangrijke beslissing zich op. Ma°Mu was niet langer enkel een weekendactiviteit en extra bijverdienste, Ma°Mu werd echt. Ze leerden dure woorden gebruiken zoals ‘B2B-klanten’, ‘BVBA’, borgstelling’ en meer van dat. Ze werden zaakvoerders en meer dan dat. Ze werden architecten. Ze werden mannen.

– 2007/de groei

Omdat er bij Nico steeds meer kleren op dat wasrek kwamen te hangen, kondigde een verhuis zich aan. Een kantoorruimte van 70m2 in de Capucienenstraat in Hasselt werd de nieuwe uitvalsbasis. Een basis die werd ingericht met vier werkplekken voor twee mensen. Hun opzet was hetzelfde als een broek kopen die te groot is: het was op de groei.

– 2011/nog meer groei

Van kantoorprojecten ging het naar meergezinswoningen, retailers, industriegebouwen, masterplanning en vakantiewoningen in Phuket. Ma°Mu groeide zoals gewenst, maar botste daarbij ook op enkele moeilijkheden zoals daar waren:

1. 70m2 was belachelijk weinig voor 9 mensen met veel personal space.

2. Vergaderingen moesten bij de buren doorgaan, in de bar van een hotel.

3. Drie uur na een clean desk razernij bleef er enkel nog een desk over. Niks clean.

4. De tiende medewerker had geen andere keuze dan van thuis uit te werken. Of op het toilet in de Capucienenstraat. Hij koos voor thuiswerken.

Een nieuwe verhuis werd de enige oplossing.

– 2014/MAMU and more

Een nieuwe werkplek op de Herkenrodesingel in Hasselt werd meteen een nieuwe identiteit, een nieuwe logo en de gevleugelde toevoeging ‘and more’. Omdat Engels altijd hoog scoort als het over bedrijfsnamen gaat en omdat MAMU effectief voor ‘meer’ wil staan. Niet enkel een mooi tekeningetje, maar geïntegreerde oplossingen met peilers als design, programma, budget en planning. Uitdagingen. En nog meer van dat vakjargon dat ze zichzelf intussen geheel en moeiteloos eigen hebben gemaakt. Het lijkt zelfs alsof ze echt weten waarover ze het hebben.

MAMU is niet langer Maesen en Mullens. Er zijn intussen elf achternamen bijgekomen. Maar omdat een langere samenvoeging van letters tot een belachelijk en onuitspreekbaar resultaat zou leiden, werken zij onder de noemer ‘team’.

MAMU EEN STERK TEAM

COMBINATIE ARCHITECTUUR/INTERIEUR
De samenstelling van ons team en de interne organisatie laten ons toe om naast de ruwbouw ook de interieurafwerking aan te bieden. Door het combineren van deze twee kan er steeds een belangrijke meerwaarde gecreëerd worden, met als einddoel de beoogde sfeer zo optimaal mogelijk te benaderen.

 

EEN TEAM MET ERVARING
Project-architecten van MAMU hebben minimum 5 jaar relevante praktijkervaring. Hierdoor kunnen beslissingen genomen worden tijdens cruciale fases,
we springen niet roekeloos om met uw kostbare tijd.

 

EEN ENTHOUSIAST TEAM
Enthousiasme voor uw project start op en naast de werkvloer bij MAMU. Op de werkvloer beschikken alle medewerkers over de modernste technologieën in een inspirerend kader. Naast de werkvloer bouwen wij enthousiast samen aan de MAMU-Filosofie, getuige hiervan onze jaarlijkse MAMU-skitrip.

HAPPY CLIENTS