DE CONCEPTSTORE WAAR DE TOTALE SHOPEXPERIENCE CENTRAAL STAAT

THE FASHION BAR: “WE WILLEN EEN HEDENDAAGS DESIGN MET GROTE FLEXIBILITEIT”

Categorie
INTERIOR, RETAIL
Over dit project

The Fashion Bar, een hedendaagse winkel met focus op kleding, accessoires en decoratie voor zowel mannen als vrouwen.  Dit alles in combinatie met een foodbar waar je tijdens het shoppen tot rust kan komen met een heerlijke koffie en lunch.  Elke maand zijn er tal van activiteiten die het totaalconcept compleet maken:  modeshows van hun eigen collecties, cocktailworkshops, afterwork events, kappers en make-up artiesten die de klanten in de watten leggen.

Dit concept vraagt een inrichting waarbij veel aandacht wordt besteed aan flexibiliteit.
Doorheen de winkel staan 3 stalen mobiele boxen verspreid dewelke onmiddellijk de aandacht trekken. Deze boxen kunnen worden aangekleed als ‘ruimte’ en krijgen maandelijks een andere look & feel.
Eveneens dienen deze boxen als afbakening van verschillende zones; vrouwen, heren en accessoires.

Alle stalen kledingrekken, zowel tegen de wand als vrijstaand, zijn speciaal ontworpen voor The Fashion Bar en dus volledig op maat gemaakt. Op deze manier kunnen de rekken gemakkelijk worden bijgeproduceerd en verplaatst in de ruimte zelf, dit maakt de indeling van de winkel zeer flexibel.
Deze rekken in combinatie met het zwarte plafond waarin alle technieken zichtbaar zijn, geven het geheel een industriële en tijdloze look.

De etalages zijn grotendeels volledig transparant zodat de kledij en indeling van de winkel van buitenaf reeds zichtbaar zijn. Hierdoor wordt onmiddellijk de aandacht van de klant getrokken.
Om binnen wel een duidelijke scheiding te maken tussen winkel en etalage is er gekozen om te werken met een andere vloerbekleding.

Centraal in de winkel staat een groot element met marmer-look, deze vormt zowel de kassabalie als de toog van de foodbar.  

De materialen die toegepast zijn in de kledingwinkel worden doorgetrokken in de foodbar. Hierdoor krijgt ook deze een industriële look maar door het gebruik van warme materialen ervaat je hier toch een huiselijke sfeer. 

Kortom dé Concept Store in Hasselt waar veel te beleven valt en je uren kunt vertoeven!