GEZELLIG TAFELEN IN TWEE OUDE HERENHUIZEN

THE LODGE HOTEL GROUP: “TRANSFORMEER TWEE HERENHUIZEN OP DE MARKT VAN TERVUREN TOT EEN BRASSERIE, WAARBIJ DE CHARME VAN DE BESTAANDE HERENHUIZEN BEHOUDEN BLIJFT”

Categorie
HOTELS, INTERIOR
Over dit project

In het kader van een kandidatuurstelling werd in nauw overleg met the Lodge hotel group een ontwerp opgesteld om twee herenhuizen te transformeren tot een brasserie. De samenwerking bleek succesvol en bijgevolg werd de opdracht ons toegewezen. Om aan de noden van een moderne horecazaak te voldoen werd een groot deel van de draagmuren uitgebroken en kwam er een nieuwe tuinkamer bij als verbindend element. De brasserie kan het beste omschreven worden als een geheel van afzonderlijke ruimtes met elk hun specifieke sfeer, gaande van intiem tot open. Zo staan de statische oude ruimtes, afgewerkt met een houten lambrisering en donkere kleuren in contrast tot het open en lichte karakter van de tuinkamer. Door het de grote glaspartij aan de zijde van de groene buitenruimte te combineren met een glazen dakconstructie kan natuurlijk daglicht tot diep in de woning doordringen.
De centraal ingeplante toog structureert de ruimte en zorgt ervoor dat een deel van de brasserie als feestzaal gebruikt kan worden.
Het ontbreken van waardevolle historische elementen op de verdieping deden ons al snel kiezen om hier de keuken en twee vergaderzalen onder te brengen. Terwijl de prachtige houten spanten op de bovenste verdieping optimaal zichtbaar zijn gelaten in de conciërgewoning op de tweede verdieping.