VOLKSWAGEN KOPEN IN EEN FRIS INTERIEUR

PETER GUELINCKX: “IN DE TOONZAAL MOET HET MOGELIJK ZIJN OM NAAST PERSONENWAGENS OOK BEDRIJFSVOERTUIGEN TENTOON TE STELLEN”

Datum
Categorie
AUTOMOTIVE
Over dit project

De Volkswagengarage van Groep Delorge-Peerlings ligt langs de Grote Ring in Hasselt. Het gebouw valt op door zijn uitgesproken opbouw in verschillende volumes. Boven de toonzaal, die opgevat is als een paviljoen, verrijzen drie kantoorverdiepingen. Ze zijn als schijven uitgewerkt die ten opzichte van elkaar zijn verschoven. Door de kantoorverdiepingen achteruit te brengen, gaat alle aandacht naar de paviljoenachtige toonzaal. Die is ontworpen en ingericht volgens het ‘modular conceptvan Volkswagen: witte wanden afgewisseld met grote vlakken in glas. Zo krijgt het interieur een frisse, transparante uitstraling.

 

De showroom biedt ruimte aan 27 voertuigen: personenwagens en bedrijfsvoertuigen. De publieke functies zijn op het gelijkvloers georganiseerd en liggen direct gekoppeld aan de toonzaal. Achter de showroom is een ruime werkplaats opgetrokken waarbij de workflow in grote mate de inplanting van de functies bepaald heeft.